.someico-top img { -moz-transition: all 0.8s ease; -webkit-transition: all 0.8s; -o-transition: all 0.8s; -ms-transition: all 0.8s; transition: all 0.8s; } .someico-top img:hover { top: -5px; opacity: 0.5; } -->

20.1.2016

HIENO EKKU


Sunnuntaina koittivat taas pitkään odotetut koulukisat. Aamulla herätys oli suht aikainen, sillä löysin itseni tallillta jo hiukan ennen kahdeksaa. Aikaisesta aamusta huolimatta oli tallissa jo aikamoinen vilinä, kun ponit oli saatava kiinni sekä puunatuiksi. Vasta kun ponit pääsivät ekaan verkkaansa, pääsin vihdoinkin Ekun letityksen pariin. Sykeröt onnistuivatkin suhteelisen hyvin, ottaen huomioon Ekun epätasaisen sekä lyhyeen harjan. Laitettiin Ekku sitten yhdessä ekan ratsastajan kanssa vielä valmiiksi ja kiiruhdin sitten jo maneesiin sihteerin hommiin.

Kaikki postauksen kuvat c Aliisa Mäkinen
Pian pääsinkin jo selkään ja Ekku tuntuikin vielä suht pirteältä. Hieman pelkäsin että Ekku olisi ekan radan aikana väsähtynyt, mutta kävelin varmuuden vuoksi vielä parin ylimääräisen ratsukon ajan ennen kuin aloin tosissani verkkaamaan. Mulle oli muutenkin vahingossa pistetty tosi pitkä verkka, joten verkkasin vaan ja ainoastaan tarvittavan määrän ja loput ajat sitten kävelin. Ekku tuntui tosi hyvältä koko verkan ajan, ja keskityinkin enimmäkseen pelkkiin siirtymisiin. Lopuksi tein vielä parit siirtymiset laukasta käyntiin, ja sen jälkeen olimmekin jo menossa radalle. Otin ennen lähtömerkiä vielä vähän ravia ja laukkaa jotka tuntuivat nekin tosi hyviltä. Ekku rentoutuikin tosi nopeasti, ja pian kuuluikin jo pillin vihellys. 


Keskihalkaisialle tultiin suht hyvin ja pysähdyskin onnistui yllättävän hyvin, ja siitä tulikin 6.5. Kulmassa Ekku hyytyi, mutta kiemuraura onnistui muuten aika hyvin ja siitä 6. Seuraavaksi tuli ravilisäys, ja en taaskaan saanut Ekkua kunnolla kulmaan, enkä muutenkaan onnistunut saaman Ekkua tarpeeksi eteen, mutta saatiin siitä kuitenkin ihan kelpo 6. Voltti onnistui hyvin, ja siitä 7. Sen jälkeen tuli kiemuraura toiseen suuntaan joka onnistuikin jo paremmin, ja siitä saatiin 6.5. Seuraava 7 saatiin lävistäjällä jossa keskellä tuli ottaa kolme askelta käyntin, ja vasemmasta voltista tuli 6.5. 

Oli muuten vaikeaa istua tiiviisti satulassa eteenkin ravilisäyksissä, kun jalassa oli pelkät kangashousut grippijen sijaan :D


Voltista vasemmalle tuli 6.5 ja käyntiohjelmasta tuli molemmista tehtävistä kutoset. Sen jälkeen vuorossa oli laukan nosto, ja siitä saatiin myös 6.5. Ekku oli koko laukkaohjelman aikana tosi hyvä, eikä pistäytynyt vahvaksi taikka ylitaipunut juuri lainkaan! Lävistäjä onnistui myös aika hyvin, ja siitä 6,5. Sen jälkeen tuli vasemman laukannosto sekä radan ainut 5,5, ja se huonosta tiestä. 

Sitten tapahtui se virhe, mikä ei olisi saanut tapahtua. Taisin jäädä fiilistelemään hyvää laukkaa, ja jatkoin heti ekalla kierroksella lävistäjälle ja unohdin pääty-ympyrän vahingossa kokonaan pois. Kuului pillin vihellys, ja toivoin ettei se olisi tullut tuomarilta, mutta toisin kävi. Ei auttanut muu kun uuden laukan nosto ja ympyrän ratsastus. Ympyrä sujui hyvin, ja unohduksen myötä sain siirtymisen käyntiin paremmin valmisteltua, ja lopputuloksena molemmista 6.5. Loppurata sujui aika hyvin ja pysähdyksestä irtosikin radan vika 6.5. Radan jälkeen fiilikset olivat ristiriitaiset. Olin samaan aikaan tosi tyytyväinen rataamme, erityisesti siirtymisiin joista ei yksikään tullut kättä vasten. Ekku oli ollut tosi kivan tuntuinen läpi radan, ja mulla oli jälleen mielettömän hauskaa! Sitten mua ärsytti ja harmitti oma aivan turha huolimattomuus ihan tolkuttomasti. Näin jälkikäteen ei asialle enään voi mitään, paitsi parantaa omia virheitään ensi kisoihin. Pitkään ei onneksi tarvitse odottaa, sillä seuraavat kisat ovatkin jo 29.1! Suureksi onnekseni jatkan vielä Ekulla, joten pääsen toivottavasti vähintään seuraavat kahdet kisat sillä ratsastamaan. 

Tulosten selvittyä, kävi ilmi että olimme jopa sijoittuneet kolmannelle sijalle prosentein 63.8%, unohduksesta huolimatta!  Olen näinkin lyhyessä ajassa tykästynyt Ekkuun tosi paljon, ja se on ehdottomasti noussut suosikkeihin. Siitä vaan löytyy monia asioita mitä hevosessa arvostan, ja sen lisäksi se on älytömän mukava sekä sopivan haastava mulle ratsastaa.
3 kommenttia:

 1. En tarkoita tätä todellakaan negatiivisessa mielessä, mutta ihmettelen, että miksi sulla oli martingaali ja suojat noissa koulukisoissa? :D tai siis kun eihän kouluradalla saa käyttää suojia tai ylimääräisiä apuohjia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Primuksen rataharkat vaan kyseessä, ja sillon käytetään ihan kaikkia varusteita, mitä hepalla muutenkin olisi päällä :D

   Poista
  2. Aa jahaa okei :D

   Poista