.someico-top img { -moz-transition: all 0.8s ease; -webkit-transition: all 0.8s; -o-transition: all 0.8s; -ms-transition: all 0.8s; transition: all 0.8s; } .someico-top img:hover { top: -5px; opacity: 0.5; } -->

16.1.2016

ONNISTUNUT KISATREENI


Moi! Tänään olikin jo vuorossa vika valmennus ennen kisoja, ja se sujui kuin sujuikin oikein mukavasti! Aloitettiin tunti väistöillä, jotka tuotti alkuun ensin hieman ongelmia kun Ekku protestoi liian hätäistä pohjettani sekä epäselviä apujani. Heti kuin sain ne korjattuakin, alkoi väistöt sujumaan jopa aika hyvinkin.

Piakkoin nostettiinkin jo ravi, ja keskityin huolella omaan kevennykseeni, niin että en keventäisi eteenpäin- vaan enemmän ylöspäin. Kun sain kevennykseni kuriin, sain myös painopisteen keskelle hevosta ja sitäkautta siirtymiset kunnolla läpi. Jatkettiin tehtävää keskiympyrällä, jossa meidän piti tehdä itsenäisiä ravi-käynti siirtymisiä. Meillä on ollut vaikeuksia juurikin siirtymisissä, kun en ole saanut niitä kunnolla läpi ilman että Ekku olisi päässyt aivan selättömäksi. Tänään ne kuitenkin onnistuivat todella hyvin kun muistin pitää painopisteen keskellä satulaa, toivottavasti saan saman fiiliksen pidettyä myös huomenna radalla!

Tässä näkyy hyvin mun vinous, joka tulee erityisen vahvasti esille juuri ympyrällä. 
 Sitten nostettiinkin jo laukka, ja Ekku liikkui taas oikein kivasti. Jatkettiin taas ympyrällä, ja mukaan mahtui myös pari siirtymistä raviin. Laukan nostoissa yritettiin nostaa laukka juuri siinä hetkessä kun ulkotakajalka oli ilmassa, ja välillä onnistuttiin saatiin pari tosi kivaa nostoa! Jopa vasempaan suuntaan saatiin oikein kivaa laukkaa.

Annettin hevosille hetkeksi pitkät ohjat ja jatkettiin seuraavaksi ravipysähdyksillä. Tultiin molemmista suunnista keskihalkasijalle, ja I:ssä tuli tehdä pysähdys. Tässä kohtaa Ekku helposti pääsi pohkeen taakse, tai  niin musta ainakin selkään tuntui. Videota katsellen Ekku taas liikkuu melkeimpä jo liiankin lujaa. Saatiin joka tapauksessa pari hyvää pysähdystä, ja ennen kaikkea selvisi, että oikeasta suunnasta keskihalkasijalle lähestyminen oli paljon helpompaa.


 Pysähdysten jälkeen jatkettiin päivän vikaan tehtävään, nimittäin laukasta käyntiin siirtymisiin. Lähdettiin hyvillä etäisyyksillä tulemaan voltin kautta diagonaalille, ja M: än kohdalla tuli siirtyä käyntiin. Tultiin Ekun kansssa kaiken kaikkiaan kolme kertaa, ja vasta vikalla kerralla onnistuttiin saamaan siirtyminen, joka ei tullut ravin kautta tai kättä vasten. Vasta nyt pääsin kokoamaan Ekkua tarpeeksi, sekä kunnolla istumaan syvästi satulaan. Tähän oli hyvä lopettaa, ja jatkettiin vielä loppuverkkaan ratsastamalla eteen alas. Ekun kanssa on aina vaan niin kiva treenata, ja odotan innolla huomisia kisoja!


1 kommentti:

  1. Hei mul on ihan sama ongelma toi vinous! Meet hyvin Ekulla :)

    VastaaPoista