.someico-top img { -moz-transition: all 0.8s ease; -webkit-transition: all 0.8s; -o-transition: all 0.8s; -ms-transition: all 0.8s; transition: all 0.8s; } .someico-top img:hover { top: -5px; opacity: 0.5; } -->

14.1.2016

VAIHTELU VIRKISTÄÄ


Moikka! Tänään lähti kyyti kohti tallia jo puoli neljän aikaan, sillä tänään oli ratsastettavana vielä yksi rästi. Napattiin Lumikki vielä matkalla kyytiin, joka oli ahkerana suostunut mukaan kuvaamaan.

Listassa luki Ekun nimi, joka ei tosiaan tullut yllätyksenä. Ollaan nimittäin sunnuntaina menossa kisoihin, jossa startataan KN specialia. Saa nähä, vaihtuuko meillä talentissa hevoset kisojen jälkeen, mutta uskon vahvasti että jatkan toistaiseksi vielä Ekulla. Ekun kanssa on kyllä ollut ihan älyttömän kiva treenata, ja odotan innolla miten meidän treenit tästä lähteekään etenemään.

Aloitettiin tunti ilman suurempia käyntityöskentelyjä, joten aloitettiin verkka ravissa miltei heti. Ekku oli alusta saakka tosi hyvän tuntuinen, ja siinä fiilistellessä jäikin istunta taka-alalle. Nyt näin myöhemmin kuvia katsottuna mulla on aivan jäätävä etukeno, eteenkin keventäessä. Sitä kun ei vaan peileistä näe, eikä se livenä niin pahalta edes näytäkkään. Totuus kun iskee päin naamaa vasta kuvia jälkikäteen katsellessa.
Tehtävänä tultiin pitkät sivut aina uran sisäpuolella, ja keskityttiin huolellisten kulmien ratsastamiseen. Nämä sujuivat pienestä kiemurtelusta huolimatta aika hyvin, ja pääsin hyvin Ekun ympärille ja sitä kautta vaikuttamaan Ekkuun tosi kivasti. Hetken päästä nostettiinkin jo ekat laukat, ja siinä mulla sitten levisi ihan koko pakka. Ekkukun tuuppaa helposti ylitaipumaan, varsinkin vasempaan suuntaan, jolloin mun on älyttömän vaikea saada se kunnolla suoristettua ennen kuin seuraava seinä tulee jo vastaan. Asiaa ei myöskään helpottanut kahdeksan hengen junnutunti, jossa jo muutenkin oli melko ahdasta. Sitten siirryttiinkin jo hetkeksi käyntiin, ja annettiin hepoille hetkeksi pitkät ohjat. 


Kun taas oltiin keräilty ohjat, jatkettiin heti seuraavalla tehtävällä. Molemmille lyhyille sivuille tuli ratsastaa voltit, ja siitä sitten jatkaa pitkän sivun alusta laukkaa pitkän sivun loppuun saakka. Tässä meillä ilmeni heti seuraavat ongelmat, kun en millään saanut nostettua myötälaukkaa. Joskus kun en saanut Ekkua tarpeeksi suoristettua, ja joskus taas unohdin puolipidätteet aivan kokonaan. Parin kierroksen jälkeen alkoi oikeasti ottaa päähän, kun eihän siinä missään muussa kun ratsastajassa vika piillyt. Sain pari hyvää neuvoa valkulta, ja lopulta saatiinkin parit ihan hyvät nostot. Loppua kohden taidettiin väsyä vähän molemmat, ja Ekkua jouduin ratsastamaan välillä oikein kunnollakin eteenpäin josta taas oma istuntani vähän lössähti. Saatiin tunnin aikana kuitenkin parit oikein hyvät siirtymiset, joihin olenkin erittäin tyytyväinen. Nyt meillä onkin vain enään yksi valmennus jäljellä ennen kisoja, mutta aika luottavaisin mielin lähdetään kuitenkin yrittämään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti