.someico-top img { -moz-transition: all 0.8s ease; -webkit-transition: all 0.8s; -o-transition: all 0.8s; -ms-transition: all 0.8s; transition: all 0.8s; } .someico-top img:hover { top: -5px; opacity: 0.5; } -->

29.2.2016

KISOJA JA UUSIA TUTTAVUUKSIA


Moikka! Blogin puolella on hetken aikaa ollut aika hiljaista, ja syynä on ollut suurimmaksi osaksi omat kiireet, mutta myös kuvien puute. Nyt on kuitenkin taas uutta matskua josta kirjottaa, joten eiköhän aloteta viime perjantain valmennuksesta. Valkka siirrettiin siis perjantaille lauantain kisojen vuoksi, niin että saataisiin vielä yhet treenit ennen Ainoon lähtöä. 

Itse valkka ei sujunut mitenkään erityisen hyvin ja Ekku oli suht epätasainen, joka lopulta päätyikin helposti vetokisaan. Mentiin tokaa kertaa ilman martsaria, ja vaikka se ei normaalisti edes tule käyttöön tuntui siltä että koko ajan sain olla tarkkana ettei Ekku pääse vetämään itsensä pitkäksi ja vahvaksi. Hyviä pätkiä mahtui kuitenkin mukaan, ja laukasta jäi erityisen hyvä fiilis!  

Käytiin läpi rataa ja harjoteltiin vuorotellen vähän kaikkia osia, ja sain tehdä töitä saadakseni Ekun tarpeeksi pyöreeksi kun se tuuppaa helposti jäädä liian korkeaksi ja kootuksi. 

Pari viikkoa sitten pääsin ensimmäistä kertaa Akun selkään, joka näyttäytyikin olevan oikeen mukava tapaus. Tunti meni oikeastaan pelkkään totutteluun, ja sitä haastetta Akussa kylläkin riitti. Tätä mielellään lisää, vaikka hieman liian hieno se mulle vielä onkin :D Akun lisäksi pääsin myös ison valkean Cartinin selkään, ja yllätyin kuinka herkkä se tosiaan onkaan. Alku tuotti hieman hakemista, mutta kunhan sain asetukset kunnolla läpi alkoi ruunakin vähitellen rentoutua. Olisin uskonut ravin tuottavan enemmän ongelmia, mutta ihan istuttava se lopulta olikin. Mukava tapaus tämäkin herra!

Ihana kännykkälaatu.. :D
Sitten, vihdoin ja viimein odotetut Ratsastuskeskus Ainon kisat! Lähdettiin meidän koko neljän hengen porukalla, ja luokkana toimi helppo E.B. special.

Aamulla oltiin jo noin kahdeksan aikoihin tallilla, siistittiin hepat ja pakattiin rekka hyvissä ajoin. Pihasta lähdettiin yhdentoista maissa, ja perillä oltiin paljon arvioitua aikaisemmin joten ehdittiin hyvin käydä läpi kaikki paikat sekä maksaa lähtömaksut. Aino on kyllä kieltämättä ihan huikea paikka, kaikki on niin viimesen päälle suunniteltu ja toteutettu!

Hevoset otettiin ulos noin tuntia ennen luokan alkua, ja saatiin yhteisvoimin kaikki hepat pihalla kuntoon. Verkkaan pääseminen vaati hevosilta hirrrveästi rohkeutta, mutta siitäkin onneksi selvittiin ilman suurempia vaikeuksia :DVerkassa ei ollut mikään kiire, ja päästiin kerrankin lämppäämään oikeen kunnolla. Otin Ekun kanssa kaikki askellajit läpi, ja siirryinkin piakkoin jo toisen maneesin puolelle, jossa itse ratakin sijaitsi. Siellä päästiin kolmen ensimmäisen ratsukon kanssa pyöriämään reilun vartin, kunnes lopulta olikin meidän vuoro. Kävin näyttelemässä Ekulle kaikkia paikkoja, eikä se onneksi niitä sen kummemin kytännytkään. 

Rata oli kokonaisuudessaan ihan hyvä, hieman hidas ja pohkeen takana, mutta muuten puhdas. Pisteet vaihtelivat suurimmaksi osaksi kutosten ja seiskojen välillä, ja sen lisäksi sieltä löytyi pari turhaa 5.5. Laukkaohjelma sujui parhaiten, ja kaikki tehtävät osuivat melko hyvin pisteeseen. Prosentteja tuli 63,571, enkä tosissani uskonut että ne mihinkään riittäisivät, kun pelkkää c:tä kumminkin mentiin. 


Lähdettiin pian kävelemään takaisin rekan luo ja purettiin ja lastattiin hevoset takaisin autoon. Hepat lähtivät jo etuajoissa kotiin, kun me loput jäätiin vielä katsomaan luokan loppuun. Maneesiin päästyämme huomasimme, että minä ja Lumikki olimme molemmat sijottuneiden joukossa, mutta luokka oli kuitekin vielä kesken. Jännitettiin sitten kaikki yhdessä lopullisia tuloksia, ja tulosten saavuttua kävi ilmi että Lumikki oli hienosti napannut 2. sijan Paten kanssa, ja me Ekun kanssa heti perään 3. sijan!Heti sunnuntaina oli vielä luvassa Primuksen omat rataharkat, ja luokkana toimi B-merkki. Kerran aikaisemmin olen rataa mennyt, ja ainakin itse tykkään siitä paljon. Ekun letitin jo hyvissä ajoin, ja ennen omaa lähtöäni olin vielä sihteerin hommissa. Verkkaan tultiin aivan liian ajoissa kun ei tiedetty että kisat olivat niin myöhässä, niin verkattiin sitten n seitsemän ratsukon ajan. Tein paljon väistöjä ja käyntityöskentelyä, ja yritin sen lisäksi saada Ekkua kerrankin kunnolla eteen. Rata meni meidän osalta vähän plörinäks kun ratsastin hevosta liian kiiruhtaen, ja se näkyi myös pisteissä. Vielä ei olla sitä sopivaa tahtia löydetty, kun joko mennään aivan liian lujaa tai liian hitaasti. Prosentteja tuli 60 ja risat, ja taidettiin päätyä 9. sijalle. Ensi kerralla paremmin valmisteltu hevonen ja huolellisempi ratsastus, myös oma vinouteni on nyt seuraava keskittymisen aihe. 
Nyt meillä menee luultavasti hevoset taas vaihtoon, ja toivoinkin jo saavani vähitellen uutta hevosta alle. Ekun kanssa on ollut tosi kiva treenata, ja paljon olen siltä myös oppinutkin. Vaikka mun hermot on välillä ollut koetuksella ei voi muuta sanoa kun aivan ihana tyyppi kyseessä Ei kommentteja:

Lähetä kommentti