.someico-top img { -moz-transition: all 0.8s ease; -webkit-transition: all 0.8s; -o-transition: all 0.8s; -ms-transition: all 0.8s; transition: all 0.8s; } .someico-top img:hover { top: -5px; opacity: 0.5; } -->

4.4.2016

KENTTÄKAUSI AVATTU


Moikka! Pitkästä aikaa taas blogin puolelle jotakin, kun se kiireiden seassa on vähän jäänyt. Siirrytäämpä kuitenkin viime lauantaihin, kun me vihdoin myös Primuksella päästiin avaamaan kenttäkausi. Ostin ihan extemporé estevalkkalaisen tunnin, ja tiesin saavani ratsukseni Discuksen. Vähän ehkä jännitti, kun Discus on ollut sitä hieman vahvempaa tyyppiä, mutta ihan turhaan murehdin kun poika vielä sen lisäksi oli saanut kuolaimensa takasin suuhun. 

Päästiin lähtemään Inkoosta sen verran myöhään, jonka takia en kerinnyt käymään kodin kautta hakemassa vanhoja saappaitani joten jouduin hyppäämään suht uusilla koulusaappaillani, ja odotinkin täyttä tuskaa, mutta onneksi lyhyemmät jalustimet eivät tuottaneetkaan sen suurempia ongelmia :D Lopuksi tulikin sen verran kiire, että just ja just ehdin ekalle tunnille, mutta ihanien apureiden ansiosta saatiin heppa ajoissa valmiiksi, iso kiitos teille!


Päästiin estevalkkalaisten kanssa ulos verkkaamaan, eikä se ainakaan sään puolesta olisi voinut olla parempaan ajankohtaan. Oli ihanan keväistä, ja aurinko lämmitti niin paljon että tuli oikein kuuma ratsastaessa. Tehtiin ihan perus verkat molempiin suuntiin, ja sain olla tarkkana Discuksen suoruudesta sekä tahdin säilyttämisestä. Discus tuntui ylipäätään tosi kivalta, ja oli ihanaa päästä ratsastamaan pelkkää rytmiä ja tuntumaa, välittämättä hevosen muodosta sen enempää. 


Siirryttiin maneesiin, ja aloitettiin pienellä pystyllä johon oli lähestyttävä ravissa. Selkään tuntui siltä että jäin aina hieman jälkeen hypyissä, mutta videolta katsottuna meno näytti ihan kivalta ottaen huomioon sen, että olin suurimmaksi osaksi ihan hukassa :D Discus luottoheppana kuitenkin pelasti ja antoi anteeks mun söheltämiset, jonka ansiosta saatiin parit tosi onnistuneet hypyt. 

Jatkettiin tulemalla yksittäistä okseria, ja ekalla kerralla saatiin super lähestyminen jota valkkukin oikein kehu. Seuraavat kerrat tuli vähän pohjaan, mutta yli kumminkin. Jatkettiin tulemalla pientä rataa joka myös sujui tosi hyvin, Discus jotenikin tuntui niin varmalta että uskalsin itekkin ratsastaa ja vaikuttaa ilman omaa epävarmuutta. 

Pikku Napero 
Nostettiin esteitä ja tultiin pari linjaa uudelleen, Discus hoiti taas homman kotiin ja kuski pääs fiilistelemään. Otettiin kerran puomi alas, mutta seuraavalla kerralla puhtaasti. Loppuun vielä keventelyt jonka jälkeen lopeteltiin siihen.


Hevosten vaihto lennosta, kiitos taas apureille jotka toivat Foordin mulle valmiina. Ei muuta kun selkään ja suunta kohti kenttää. Tällä kertaa oltiin koko tunti ulkona, ihanaa! Alotettiin käynnissä tekemällä voltteja, jonka jälkeen siirryttin raviin, jossa jakettiin samalla tehtävällä. Foordi pelästyi jotain, ja veti hienon pukkisarjan, mutta naureskeltiin vaan sille, että poni heräs henkiin :D Jatkettiin ongelmitta, mutta toisen puolen pitkällä sivulla Foordi veti taas jonkun sekotuksen pukkilaukkaa, jonka seurauksena mä lensin aika nopeastikkin alas. Mä en kovin helposti kyllä useimmiten tipu, enkä edes muista viimekertaa. Hetkensä Foordi juoksi vapaana ottaen kaiken ilon irti vapaudestaan, ja rikkoi samalla ohjatkin.Lopulta saatiin Foordi kuitenkin kiinni, ja jatkettiin tuntia melko normaalisti. Harjoteltiin väistöjä ja tehtiin suht paljon siirtymisiä. Foordi katseli aika paljon ympäriinsä, ja pitikin olla tarkkana ettei se keksisi mitään kytättävää. Muuten se tuntui ihan hyvältä, vaikka tunnista ei jäänytkään mitään erikoisen hyvää fiilistä. Myös ensi kisojen luokkavalinta jäi tosi epäselväksi, ja tarjolla on luultavasti ryhmäratsastusta. Vähän ehkä tyhmää, kun niitten lisäksi on vaan pelkkä a, joten saa nähdä mennäänkö edes. 
Maaliskuun videokooste tulee tällä kertaa tosi myöhässä, luultavasti vasta viikonloppuna, mutta tulossa se kuitenkin on. 

2 kommenttia:

  1. Teillä siellä primuksessa on kyllä niin kivannäköisiä tuntiheppoja ja sieltä tulee tosi taitavia ratsastajia. Ja hepat ilmeisesti aika innoissaan, kun pääsee pitkän maneesikauden jälkeen kentälle. :D Hyvännäköistä menoa sulla ja tää foordi sopii sulle ihan Super hyvin ainakin näin kuvien perusteella. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon kommentista! Niinpä, ihanaa kun päästiin jo näin aikasin alottamaan kenttäkausi :)

    VastaaPoista