.someico-top img { -moz-transition: all 0.8s ease; -webkit-transition: all 0.8s; -o-transition: all 0.8s; -ms-transition: all 0.8s; transition: all 0.8s; } .someico-top img:hover { top: -5px; opacity: 0.5; } -->

5.4.2016

VALOKUVAUKSEN SALOJA


Tällä kertaa ajattelin käsitellä aivan uutta aihetta mitä tässä blogissa ei vielä olla nähtykkään, nimittäin valokuvausta. Alustavasti olen suunnitellut tekeväni pari erillistä postausta, joissa käsittelen eri aiheita, riippuen toki teidänkin mahdollisista toiveista.  Tässä postauksessa ajattelin aloittavani oman kuvakaluston esittelyllä, sekä muusta pienestä höpöttelystä - saa nähdä mitä kaikkea saan kasaan. Haluan vielä painottaa sitä, että nämä ovat pelkästään omat mielipiteeni ja ajatukseni. Tykkään kuvata omaksi iloksi ja olen opetellut kaiken yksin ajan mittaan, joten ei anneta mahdollisien virheiden häiritä :)

Juuri nyt kamerana toimii Canon EOS 5D, jonka ostin käytettynä pari kuukautta sitten. Iso syy miksi mä just tämän rungon ostin oli, että se oli kroppikennon sijasta täyskennonen. Sen avulla kuvien laadut ovat parantuneet paljon, vaikka vanhassa mallissa paljon haittapuolia onkin, niinkun esimerkiksi pieni ja hieman vääristävä näyttö sekä alhainen maksimi ISO-luku, joka tekee pimeässä maneesissa kuvaamisen miltei mahdottomaksi.


Ulkona kuvaamiseen runko on kuitenkin hyvä, joka mulle onkin tärkeämpää. En kuitenkaan ole suunnitellut pitäväni tätä runkoa ikuisesti, vaan heti kun mahdollista päivittää johonkin muuhun Canonin täyskenno runkoon, niin kuin esimerkiksi 5D mk II tai 6D:hen. 

Ennen 5D:tä mulla oli käytössä Canonin 650D, joka mulla toimi kamerana yli kaksi vuotta. Tykkäsin siitä paljon helppokäyttöisyytensä ansiosta, jonka takia voin myös suositella kameraa eteenpäin. Siinä vaiheessa kun halusin kuvista jo hieman enemmän irti, tuli hieman paremman kameran osto ajankohtaiseksi. 


Objektiivinä mulla toimii taas Canonin EF 70-200mm f/4 L USM, johon olen ollut varsin tyytyväinen. Kokokennosen rungon oston myötä jouduin myymään entisen Sigman 70-200 f/2.8 putkeni, joten Canonin putki vastasi parhaiten toivomuksiani, ja sen lisäksi hinta oli myös sopiva omaan budjettiin. Hintaan vaikutti myös se, että ostin myös putken käytettynä. Jos jollain teistä on uuden putken taikka rungon osto ajankohtainen, eikä lompakko hurjia summia jousta, ovat tori.fi, kameratori.fi sekä facen valokuvausryhmät hyviä vaihtoehtoja löytää edullisia tarjouksia ellei tuotteen välttämättä tarvii olla uusi ! ;)

Rungon mukana tullut akkukahva, on kyllä ollut varsin kätevä, eteenkin pitkillä kuvausessioilla!


Hyviä puolia nykyisessä objektiivissani ovat ehdottomasti nopea sekä hiljainen tarkennus. Putki on myös mukava kädessä, ja sen lisäksi zoomaus sekä manuaalinen tarkennus on helppoa ja vaivatonta. Putkea ostaessa mietitytti eniten korkeampi aukko, joka tässä tapauksessa on f/4, kun taas vanhassa objektiivissa aukko oli f/2.8, jonka ansiosta putki soveltu paremmin maneesikuvaukseen sekä toi myös sen lisäksi enemmän toivottua epätarkkaa taustaa kuviin. Turhaan kuitenkin murehdin, sillä putki on hoitanut virkansa paremmin kuin hyvin!


Vielä viimeiseksi nurkassa lojuva Tamronin 70-30mm f/4.5, joka oli käytössä vanhan kameran yhteydessä. Nykyään putki ei tule enään ollenkaan käyttöön siitä syystä, ettei se sovi nykyseen 5D:hen. Putki ei myöskään ole mukavin mahdollinen käyttää raskaan zoomin sekä tarkennuksen vuoksi, mutta itse kuvanlaadussa ei ole vikaa, joka tekee pukesta hyvän vaihtoehdon vaikka arkikuvailuun, jos mukavuus ei ole pääkriteeri. Hyvin se kuitenkin on mua aikansa palvellut, ja ennen kaikkea kestänyt vaikka se jonkun kolauksen matkanvarrella on saanutkin! :)Pieni kokoelma viimeisempiä otoksista, lisää kuvia löytää instagramista käyttäjältä @verasphots


Kertokaa ihmeessä risuja ja ruusuja, kaikki palaute otetaan vastaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti